marjolein-van-heest-2.jpg
03 februari 2023

Geef de pen door! met Marjolein van Heest

Hoi, ik ben Marjolein van Heest en werkzaam bij Paramedisch Centrum De Nieuwe Dam in Schiedam.

Mijn vorige en huidige werkplek liggen in een multiculturele lage SES-wijk; ik zag veel recidiverende aspecifieke (pijn)klachten bij de patiëntengroep uit deze wijken. Daarom heb ik er voor gekozen om de master Psychosomatische Fysiotherapie te gaan doen. Deze heb ik in 2021 afgerond met een afstudeeronderzoek naar migranten en hun verwachtingen over fysiotherapie.

Ik haal veel dankbaarheid uit mijn werk, alle casussen zijn onopgeloste puzzels en door de juiste begeleiding, oefeningen en adviezen kunnen alle puzzelstukjes weer op hun plek komen. Ons specialisme is van groot belang in onze maatschappij en daarom ben ik blij dat er steeds meer aandacht voor komt. Mijn inziens heeft het NFP hier al grote stappen in gezet!

Ik vind verbinding en vertrouwen centraal staan in ons specialisme, niet alleen met de patiënt maar ook met collega’s. Het in contact blijven met o.a. oud-studiegenoten en collega’s zorgt ervoor dat ik me blijf ontwikkelen als persoon en therapeut, maar houdt ook het plezier in mijn werk.

Ik ben lid van de Expertgroep PSF in lage SES-wijken. Een fijne groep om ervaringen uit te wisselen, casussen te bespreken en meer kennis op te doen omtrent het werken met deze doelgroep.

Ik geef de pen door aan Annet de Jong, docent aan de masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie en initiatiefnemer van de Expertgroep PSF in lage SES-wijken.

 

Lees ook de bestuurder aan het woord

org.hippoecm.hst.content.beans.standard.HippoGalleryImage@df5471c7

Bestuurslid aan het woord – Secretaris Annet Timmerman

Lees verder
org.hippoecm.hst.content.beans.standard.HippoGalleryImage@d0b2f7eb

Bestuurslid aan het woord – Voorzitter Thirza Douglas

Lees verder
org.hippoecm.hst.content.beans.standard.HippoGalleryImage@1535a539

Bestuurslid aan het woord – Wineke Snel

Lees verder
org.hippoecm.hst.content.beans.standard.HippoGalleryImage@42422a87

Bestuurslid aan het woord – Arwen Smit

Lees verder