NFP-congres 'Trauma - lichaamsgericht in beweging brengen'

Merk jij ook dat trauma vaak een rol speelt in de behandeling van psychosomatische klachten? Zou je jouw kennis en mogelijkheden willen vergroten om trauma-sensitief te werken en tot meer behandeleffect te komen?

Grijp dan deze kans om een scala aan op trauma gerichte interventies te ervaren en om meer kennis te vergaren over waarom patiënten waarbij sprake is van achterliggende trauma een complex klachtenbeeld kunnen hebben. Een lichaamsgerichte benadering van de psychosomatisch fysio/oefentherapeut kan hierbij zeer waardevol zijn. 

‘Trauma is niet iets wat je denkt, iets dat je verstandelijk kunt benaderen, dit gaat om lichaam, je organisme dat is gereset om de wereld te interpreteren als een beangstigende plek. Het heeft niet van doen met cognitie… Gevoelens van goedheid en veiligheid verlaten het lichaam.’ (Bessel van der Kolk in Podcast “On Being”). 

Deelnemers van dit congres zullen antwoord krijgen op de vraag waar mogelijkheden liggen voor ons als therapeuten om patiënten waarbij trauma een rol speelt lichaamsgericht te begeleiden. Een intensieve voorbereiding heeft gezorgd voor een mooi programma met interessante sprekers (zie programma).  

Voor wie? 

  • Psychosomatisch oefen- en fysiotherapeuten

  • Algemeen oefen- en fysiotherapeuten met affiniteit op het psychosomatisch domein 

  • Studenten psychosomatische oefen- en fysiotherapie 

  • Andere behandelaren/therapeuten geïnteresseerd in psychosomatiek en het thema ‘lichaamsgericht werken met trauma’  

Bekijk het programma, het congres is uitverkocht

Het NFP congres vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023. De kaarten voor het congres zijn uitverkocht, je kunt je nog inschrijven voor de wachtlijst.

test
Workshops NFP Congres 25 maart

Elk jaar doet de programmacommissie haar best om een interessant programma vast te stellen. Onderstaande workshops worden op zaterdag 25 maart gehouden.

Hoe zit het met de voorbereiding?

Voor de workshops en lezingen wordt vooraf lees- of kijkmateriaal geleverd waarvan verwacht wordt dat je deze gelezen of ingezien hebt voor aanvang van de workshop c.q. lezing. Hierdoor kunnen we een gelijk instapniveau garanderen en kan er tijdens de workshops en lezingen de diepte in gegaan worden.

Let op bij inschrijving: sommige workshops zijn al vol (wachtlijst). Kies in dat geval voor een andere workshop.

Algemene congresinformatie

We informeren je graag over de deelnamekosten en -voorwaarden.