24 november 2022

Workshop TRE - Martine van der Plas

Tension and Trauma Releasing Exercises

Tijdens deze workshop ga je ervaren hoe je met behulp van jouw eigen lichaam het zenuwstelsel kan kalmeren en zo de effecten van (chronische) stress, trauma’s of (spier)spanning los kan gaan laten. Lichaam en geest zullen hierdoor meer rust, ruimte en ontspanning ervaren. We gaan met behulp van een serie eenvoudige oefeningen de spieren in lichte mate rekken en activeren om het lichaam vervolgens uit te nodigen de opgeslagen spanning los te laten door te trillen. Dit doen we in kleine stapjes, zodat het een gereguleerd/behapbaar proces en een prettige ervaring zal zijn.  

De workshop wordt gegeven door Martine van der Plas (Praktijk-Unwind) in samenwerking met een aantal collega TRE® providers.  

Een korte kennismaking: Tijdens mijn werk als maatschappelijk werker (2003-2019) ben ik mij, ingegeven door mijn persoonlijke ervaringen, gaan verdiepen in meer lichaamsgerichte vormen van hulpverlenen. Met name de afgelopen jaren ben ik door een andere bril gaan kijken naar menselijk gedrag, ziekte en gezondheid. Ik heb mij hierin onder andere laten inspireren door David Berceli (TRE®)/Janina Fischer/Gabor Mate/Tara Brach en Stephen Porges.  

Ik ben ervan overtuigd dat het lichaam een essentiële rol speelt in het herstel van stress- en traumagerelateerde klachten. Inmiddels breng ik beide kanten (lichaam en geest) samen middels het geven van TRE® (groep)sessies en stress en burn-out coaching gebaseerd op de Polyvagaal Theorie.