04 maart 2024

Hoed en de Rand-lezing over het beter begrijpen van pijn

De alumnicommissie van de Opleiding Fysiotherapie heeft het genoegen u op 4 maart 2024 uit te nodigen voor een nieuwe editie van de lezingencyclus 'Hoed en de Rand'.

Het centrale thema is 'Pijn' en met topsprekers Ben van Cranenburgh en Edwin de Raaij is een geweldige invulling van de avond gegarandeerd. De avond wordt u aangeboden door de Hogeschool Leiden, accreditatie is aangevraagd en er wordt een eenvoudige maaltijd geserveerd. Het aantal beschikbare plaatsen is groot, maar niet onbeperkt; toekenning geschiedt op volgorde van aanmelding.  

Programma:
17.45 uur: Inloop en inschrijving
18.00 uur: Soep en broodje
18.30 uur: Start lezingen
21.00 uur: Aangeklede borrel

Meldt u zo snel mogelijk via deze link. Het kan even duren voordat een bevestiging volgt.

De sprekers:  

Ben van Cranenburgh behoeft geen nadere introductie. Welke fysiotherapeut heeft er geen boek van hem in de kast staan? Wie is er niet eens naar een lezing van hem geweest? Hij gaf er inmiddels duizenden. Ben werd in Haarlem geboren. Na zijn medische studie werkte hij 7 jaren als wetenschappelijk onderzoeker aan het Nederlands Centraal Instituut voor Hersenonderzoek te Amsterdam. In 1973 promoveerde hij op een neurofysiologisch onderwerp (‘Neuronal Firing Patterns’). Daarna legde hij zich toe op de ontwikkeling van onderwijs bij diverse hogescholen en verrichte hij klinisch onderzoek naar neuropsychologische functiestoornissen bij CVA-patiënten. Sinds 1987 is hij betrokken bij het Instituut voor toegepaste neurowetenschappen (stichting ITON).

dr. Edwin de Raaij is sinds 1986 fysio- en manueel therapeut en werkt in de eerstelijnspraktijk Wolbert-Fysio te Uden. Tijdens zijn 16-jarig docentschap aan de Hogeschool Utrecht heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan in het onderwijs en bij de pijnpoli UMC-Utrecht. Hij is gepromoveerd aan de VU-Amsterdam en mag zich EFIC gediplomeerd pijnfysiotherapeut noemen.  Vanaf zijn bachelor heeft Edwin een specifieke interesse in de relatie pijn-perceptie-bewegen. Deze drie elementen beïnvloeden het dagelijkse gedrag van mensen die pijn ervaren en bepalen het behandelplan van de fysiotherapeut. Wat kan de fysiotherapeut ermee? Help je de patiënt daadwerkelijk? En hoe dan? Antwoorden vinden op deze vragen, en meer, is de fascinatie die Edwin heeft met het mooie beroep van fysiotherapeut.   

Namens Patrick Ravensbergen en Babs Juriën