disfunctioneel-ademen.jpg
15 december 2022

Masterclass Dysfunctioneel ademen: Diagnostiek & therapie

15 december 2022 - Bilthoven, The Physiology Academy

Dysfunctioneel ademen is een invaliderende aandoening die de biomechanica van het adempatroon beïnvloedt. Het is vaak een uitdaging om dysfunctioneel ademen te diagnosticeren. Disfunctioneel ademen kan voorkomen bij sporters, evenals bij mensen met hart- en/of longaandoeningen. Disfunctioneel ademen is goed behandelbaar en cliënten hebben veel te winnen als het op de juiste manier wordt (h)erkend.

In deze cursus gaan we in op de rol van cardiopulmonale inspanningstesten (CPET) bij het diagnosticeren van dysfunctioneel ademen en in de middag de behandelmogelijkheden van dysfunctioneel ademen onder leiding van “Breathwork Biohacker” Kasper van der Meulen.

Meer lezen en aanmelden