npi-nieuwe-knip.jpg
17 september 2022

Symposium 'Psychosomatiek – van wetenschap naar praktijk'

Op zaterdag 17 september 2022 organiseert het NPi in samenwerking met de besturen van de Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP) en de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) het symposium ‘Psychosomatiek – van wetenschap naar praktijk’ in het Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel te Ugchelen.

Het doel van dit symposium is om psychosomatisch fysiotherapeuten en oefentherapeuten een update te geven welke voor hen interessante, dat wil zeggen klinisch relevante, wetenschappelijke onderzoeken er de afgelopen tijd zijn gedaan op het gebied van de psychosomatiek.
Tijdens het symposium worden zowel de evidence als de praktische implicaties van recente onderzoeken en publicaties over de volgende thema’s belicht:

  • Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK)
  • Functioneel Neurologische Stoornissen (FNS)
  • Vermoeidheid bij chronische aandoeningen
  • Beweeg- en lichaamsgerichte interventies bij mensen met psychische aandoeningen

Meer informatie en inschrijven