scholing-randstad-west.png
03 mei 2022

Webinar Rol van ziektepercepties in de pijnzorg

Dit webinar, op 31 mei 2022, word je gratis aangeboden door Scholing Randstad West i.s.m. het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam

De manier waarop mensen betekenis geven aan hun pijn blijkt een belangrijke rol te spelen in de wijze waarop zij deze pijn ervaren en hoe zij ermee omgaan. In het wetenschappelijk onderzoek naar deze betekenisgeving wordt gesproken over ‘ziektepercepties’ en worden deze percepties als een belangrijk onderwerp van (fysiotherapeutische) diagnostiek en behandeling gezien.

Fysiotherapeut-onderzoekers als Dr. Edwin de Raaij (HU) en Maaike Kragting (HR/VU) werken zowel wetenschappelijk als klinisch aan het verduidelijken van de rol van ziektepercepties in de behandeling van mensen met complexe musculoskeletale pijnklachten. Tijdens dit webinar zullen zij spreken over hun werk en stilstaan bij vragen als: ‘wat zijn ziektepercepties en hoe ‘zien’ deze er nu precies uit?’ ‘hoe kunnen we ziektepercepties als uitgangspunt nemen voor onze behandelingen?’ en ‘wat zijn huidige en toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen in zowel het wetenschappelijk onderzoek als de dagelijkste praktijk als het gaat om de verder integratie van ziektepercepties?’

Meer informatie en aanmelden