Laatste nieuws

22 januari 2021
Update revisie richtlijn rouw

In de e-news van november deed Freek Rijvers een oproep om een knelpunten enquête in te vullen ten behoeve van de herziening richtlijn rouw, waarvan Freek in de werkgroep deel neemt. Met 29 respondenten zijn de (psychosomatische) fysiotherapeuten de twee na grootse groep en hebben dus een aanzienlijke stem bij het proces van herschrijven.

Lees verder
15 januari 2021
Onderzoek Hogeschool Utrecht naar gedragsverandering; deelnemers gezocht!

Ben jij een kinder- of psychosomatisch fysiotherapeut die regelmatig gedragsveranderingstechnieken inzet tijdens de therapie? Dan zoeken wij jou!

Lees verder
18 december 2020
Jaaroverzicht NPi-service Psychosomatiek 2020

Alle NPi-referaten uit 2020 van het thema Psychosomatiek

Lees verder
17 december 2020
Oproep: meedenken over psychosociale problematiek binnen de hartrevalidatie

Regelmatig krijgen wij verzoek om mee te denken aan onderzoek. Zo heeft Thirza onlangs het verzoek gekregen als expert mee te denken over de rol van psychosomatiek bij de oudere hartpatient.

Lees verder
15 december 2020
Bouwen aan een goede samenwerking

Woensdagavond 9 december was een historische avond in de geschiedenis van het KNGF. Er is, door middel van stemming, een besluit genomen en dit kan worden gezien als een mooi voorbeeld van verenigingsdemocratie.

Lees verder
16 oktober 2020
Pilot met Stichting Landelijk Netwerk Oefentherapeuten Chronische Pijn (NCP)

Nienke de Heus-Wiegersma van Stichting Landelijk Netwerk Oefentherapeuten Chronische Pijn: ‘Als koploper in de eerstelijnszorg volgen we landelijke ontwikkelingen op de voet. Wat we in het land zien is dat multidisciplinaire samenwerking steeds belangrijker wordt.’

Lees verder
08 oktober 2020
NFP Congres verplaatst naar 2021

'Psychosomatiek; verbinden van lichaam en geest in alle levensfasen’ op 6 en 7 november 2020 wordt verplaatst naar 5 en 6 november 2021

Lees verder
01 oktober 2020
Heugelijk bericht vanuit DSW

Wij zijn verheugd om met jullie het bericht vanuit DSW te delen.

Lees verder
COVID -19 – eHealth
16 juli 2020
COVID -19 – eHealth

Vanuit het lectoraat Innovatie van Beweegzorg van Hogeschool Utrecht is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een adviesdocument voor eHealth-aanbieders. 

Lees verder
30 april 2020
Siilo app voor NFP-leden

In de nieuwsflits van 24 maart is een oproep gedaan voor het delen van initiatieven ten aanzien van het behandelen van patiënten in de corona periode.

Lees verder