DSW – tarief PSF

14 jul 2020
Van een van onze leden kregen wij de vraag over in hoeverre KNGF en NFP betrokken zijn bij onderhandelingen over het PSF tarief van DSW en een mogelijk vooruitzicht op een hoger tarief voor PSF per 2021. Volgens DSW zou er te weinig evidentie zijn voor de meerwaarde van psychosomatische therapie.

Vervolgstap

We zijn als bestuur in contact met DSW. We zijn afgelopen periode drie keer met elkaar in gesprek gegaan, waarin we zoeken naar afstemming. De inkoper heeft uitgelegd hoe de beslissing over het tarief tot stand is gekomen en wat er nodig zou zijn om te laten zien dat PSF wel voldoet aan de stand van wetenschap en praktijk. Er is vervolgens onderbouwing voor psychosomatiek aangeleverd. Hoewel DSW daar enthousiast over was, werd het als onvoldoende beoordeeld om tariefverhoging op toe te laten. Een vervolgstap is het opzetten van een pilot in het kerngebied van DSW; Schiedam, Delft, Westland en Rotterdam.

We zullen jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen via de enews. Ook over eventueel verzoek tot deelname aan een pilot.

Trefwoorden: