Masterclass ‘Persistent Somatic Symptoms’ (SOLK) – omgaan met langdurig bestaande lichamelijke klachten

12 dec 2019
2- daagse Masterclass op 30 januari en 13 februari 2020

Persistent Somatic Symptoms (PSS)

Werk jij als psychosomatisch fysio/oefentherapeut veel met cliënten met langdurig bestaande lichamelijke klachten? Meld je dan aan voor de Masterclass ‘omgaan met langdurig bestaande lichamelijke klachten (SOLK) oftewel Persistent Somatic Symptoms.

Aanleiding
Tot 40% van de consulten bij de huisarts gaan over lichamelijke klachten waar geen of onvoldoende somatische verklaring voor wordt gevonden. Deze klachten zijn bekend als SOLK, maar kunnen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten beter Persistent Somatic Symptoms (PSS) genoemd worden.

Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan onderzoek naar de multifactoriële oorzaken van deze klachten en de mogelijke behandeling hiervan. Evidence voor de behandeling wordt ook in ons vak steeds belangrijker. Het CORPUS onderzoek, een onderzoek naar de effectiviteit van de psychosomatische fysio- en oefentherapie voor patiënten met langdurig bestaande lichamelijke klachten die frequent hun huisarts bezoeken, is momenteel volop gaande. De vertaalslag van het CORPUS onderzoek naar de praktijk zal uitgebreid in de masterclass aan de orde komen.

In deze tweedaagse masterclass met e-learning word je uitgedaagd om volgens de laatste wetenschappelijke inzichten te handelen en je klinisch redeneren bij deze doelgroep te finetunen. De masterclass wordt gegeven door Margreet Wortman (promovendus CORPUS) en Sarah Dankers (onderzoeksassistent CORPUS).

Datum: 30 januari en 13 februari 2020
Tijd: 9:00 – 17.00
Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Tafelbergweg 51
Kosten: KNGF- leden € 520 (€420 + €100 voor de verplichte E-learning ‘SOLK en somatisch-symptoomstoornissen’)
Accreditatie: wordt aangevraagd bij voldoende interesse
Aanmelden: voor 10 januari

Klik hier voor meer informatie of meld je meteen aan.

Vragen kan je stellen via: academie@vvocm.nl

Trefwoorden: