NFP congres 2020 'De levensboom'

5 nov 2019
Het thema van het congres (voorheen bekend als ‘verdiepingsdagen’) dit jaar is “De Levensboom” Psychosomatiek; verbinden van lichaam en geest in alle levensfasen.

'De Levensboom' Psychosomatiek; verbinden van lichaam en geest in alle levensfasen

Een mensenleven verandert voortdurend. Verlangens, mogelijkheden, geluk, perspectieven en tijdsbeleving moeten in iedere fase als het ware opnieuw worden uitgevonden. In iedere periode worstel je op een specifieke manier met de eindigheid en tegelijk oneindigheid van wat er mogelijk is. Iedere generatie heeft zo zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Maar met enig overleg is dat geen eenzaam avontuur. De levensboom vertegenwoordigt als het ware de levensfasen die we allemaal doorlopen.

In de voorbereidende fase hebben wij (de werkgroep) steeds gebruik gemaakt van de levensboom als metafoor. Op deze wijze hebben we via workshops en lezingen invulling en aandacht willen geven aan diverse levensfasen. De eerste dag van het congres geven we ruimte aan de start in het leven en de groei naar volwassenheid en de tweede dag laten we via lezingen en workshops diverse levensfasen de revue passeren.

Trefwoorden: