WCPT Genève

6 jun 2019
In het weekend van 10 t/m 13 mei zijn we met een afvaardiging van de NFP naar het WCPT in Genève geweest.

Highlights

Op vrijdag ging het congres voor ons van start met een algemene ledenvergadering van het IOPTMH, de internationale subgroep van het WCPT op het gebied van fysiotherapie in de geestelijke gezondheidszorg.

Het NFP is, als 1 van de 21 landen, lid van deze subgroep zodat wij als PSF-ers ook internationaal vertegenwoordigd zijn.

Arwen heeft plaats genomen in de auditcommissie van het IOPTMH. Dit houdt in dat zij samen met andere vertegenwoordigers van leden de jaarrekening van het IOPTMH over 2019 zal gaan controleren. Een extra stukje inzicht voor de NFP, ervaring en ...bekendheid bij andere landelijke verenigingen.

Vanaf zaterdag ging het WCPT van start. Naast de vele contacten die er zijn gelegd waren er interessante lezingen en netwerkbijeenkomsten. Wellicht hebben jullie het één en ander voorbij zien komen op LinkedIn. 
 
Bij de specifieke IOPTMH activiteiten viel ons op dat de thema’s waar over gesproken worden nog vrij basaal zijn en gaan over welke rol de fysiotherapeut zou moeten hebben binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ook qua scholing zijn wij in Nederland koplopers met onze master opleiding. 
 
Hier onder de higlights/tips:
  • Website met nieuwsbrieven bekijken van IOPTMH: www.ioptmh.org 
  • Van 12-14 mei zal het IOPTMH congres gehouden worden in Helsinki, hier zullen 2 nieuwe IOPTMH bestuursleden gekozen worden
  • Het IOPTMH is bezig met het schrijven van een policy statement, de eerste opzet is verspreid en kunnen we feedback op geven
  • Brendon Stubbs is een fysiotherapeut uit de UK en doet veel onderzoek naar hoe fysieke activiteit de psychische gezondheid verbeterd. Je kunt podcasts van hem vinden en hij heeft een boek uitgebracht: Exercise-based Iinterventions voor mental Illness
  • De Melborne school of Health sciences is een gratis evidence based online scholing aan het ontwikkelen over coping bij pijnklachten, genaamd PAINtrainer. De scholing zou voor de zomer beschikbaar zijn. 
  • We zijn bij een interessante discussie sessie geweest over veerkracht. Op deze website kun je hier meer over lezen: www.buildingresilience.co.za 
  • Overige highlights en awards die zijn gewonnen kun je lezen op de website van WCPT. 

 

Trefwoorden: