Verslag ledenraadpleging

23 okt 2018
Patricia Bonants, lid van netwerkgroep West Brabant, heeft een verslag geschreven van de ledenraadpleging op 1 oktober 2018 bij deze werkgroep.

Indruk

“Mijn indruk was dat de meesten van de aanwezigen het er over eens zijn dat er behoefte is aan een nieuwe structuur, blijven zoals het is is geen optie.
Nadrukkelijk wordt de angst uitgesproken dat de identiteit van de psychosomatiek mogelijk verloren gaat in de nieuwe structuur en dat is wat niemand wil. Overigens willen de meesten wel onder de vlag van het KNGF blijven hangen om zo een collectiviteit in brede zin te kunnen onderhouden.
Er bestaat verdeeldheid over de vorm van de federatie: “gaan we dan niet terug naar het oude?”. Voordeel van de federatie is dat elke specialisatie een gelijkwaardige stem heeft.
 
Kortom mijn persoonlijke samenvatting: we zijn toe aan een nieuwe structuur waarin we met nieuwe inzichten vanuit ,wellicht, een oude/bekende structuur (federatie) kunnen gaan werken. Dit alles met daarbij een duidelijk zichtbaar beeld van de psychosomatiek, niet alleen in de fysiotherapie maar ook in de gehele ketenzorg. Een nieuwe structuur die zich richt op profileren van de PSF, vakinhoudelijk en minder beleidsmatig.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan.

Met vriendelijke groet, Patricia “

Trefwoorden: