Bezoek HU Leerjaar 2

5 feb 2019
Thirza Douglas, Annet Timmerman, Arwen Smit en Wineke Snel
Thirza Douglas, Annet Timmerman, Arwen Smit en Wineke Snel
Bestuur NFP
Als bestuur hebben we op afgelopen vrijdag (25 januari) kennisgemaakt met de huidige 2e jaars studenten van de Master PSF aan de HU. Een gastvrij onthaal met een uitstekende interactieve component.

Respons

Op zoek naar input voor de “vereniging” van de toekomt, was de vraag om vooral te reageren… Boter bij de vis, want na afloop ontvingen wij al snel respons via de mail;

"Vanmorgen heeft u met de (nog) huidige voorzitter van het NFP een presentatie gegeven over het NFP. Voor mij werd het duidelijk dat er behoefte is vanuit het NFP aan meer initiatief en ondersteuning vanuit de werkende fysiotherapeut. Ik kon me hier goed in vinden omdat we samen sterk moeten staan binnen onze beroepsgroep om onze positie in het werkveld te versterken.

Ik ben voor mezelf gaan nadenken wat ik (en mogelijk ook andere) nou interessant en leuk zou vinden en wat nog een goede motivatie kan zijn om lid te worden bij het NFP. Ik ben op wat ideeën gekomen en dacht misschien hebben jullie wat aan mijn input, dus vandaar deze mail.

Het zou voor mij een goede motivatie zijn om lid te worden als er laagdrempelig kennis en info wordt gegeven voor onze patiëntenzorg. We zijn tenslotte allemaal mensen vanuit de praktijk.

Bijvoorbeeld d.m.v.:
- Podcasts over nieuwe (wetenschappelijke) inzichten en behandelingen
- Vlogs/videos over congressen of van goed opgezette behandelcentra
- Een aantal oefeningen en metaforen met daarop natuurlijk ook het logo van het NFP."

Volgens mij sluit dit aan bij de huidige maatschappij. Dit kun je beluisteren/bekijken in eigen tijd en de technologie van nu laat dit ook toe. Mogelijk bereikt dit wat meer de praktijk en daarmee de praktijk ook het NFP."

Leuk om zo concreet reacties te ontvangen. En input waarmee we zeker aan de slag kunnen, bij voorkeur met initiatiefnemer zelf! Heb jij ook ideeën? Reageer op NFP@KNGF.nl 

Thirza Douglas & Matthijs Rumke
 

Trefwoorden: