msg-klein-2.png
23 september 2022

MSG Science netwerk

Na de zomerperiode is ook de scholingscommissie weer opgestart!

We verzamelen ideeën voor Capita Selecta lezingen, deze zullen komende periode nog in webinar-vorm gegeven worden. Misschien kan dit vanaf volgend jaar weer fysiek plaats gaan vinden. Houd de agenda in de gaten. De eerstvolgende is op 27 september 2022 - MSG Capita Selecta lezing 'Temperomandibulaire dysfuncties en hoofdpijn'.

De datum, naam en vorm voor komend symposium is al vast gesteld. Nu kunnen we de inhoud van deze dag verder vorm gaan geven en het belooft zeer interessant te worden, juist ook voor ons! Mocht je hart sneller gaan kloppen van wetenschap, zet dan een kruis in je agenda op 6 april 2023 en kom naar de Vrije Universiteit Amsterdam!

Op dit symposium zullen hoofdzaken ter sprake komen die voor de gespecialiseerde fysiotherapeuten zeker interessant zijn. Zo zal naast de meest recente inzichten over “Hersentrauma in de sport” door KNVB bondsarts dr. Edwin Goedhart, ook aandacht worden besteedt aan de rol die het slaapritme heeft voor aandoeningen zoals depressie en hoofdpijn. Daarnaast zullen er presentaties zijn over de diagnostiek en behandeling in het nek en hoofdgebied en zal er ruim aandacht worden besteed aan posterpresentaties van studenten van de verschillende MSG opleidingen en onderzoekers.

Je leest meer in de nieuwsbrief van de MSG.