nfp-knip.jpg
21 oktober 2022

Voortgang vacature NFP bestuur

Op de vacature zijn twee kandidaten af gekomen.

Begin september hebben er kennismakingsgesprekken – of een soort klikgesprekken - plaats gevonden. Daarna zijn zij beiden gaan meelopen. Wederzijds hebben we kunnen ontdekken dat de klik en het vertrouwen aanwezig zijn en dat Daron Buenting en Shari van Holsteijn een goede rol kunnen vervullen in het bestuur. Zij zullen zich daarom kandidaat gaan stellen voor de volgende ALV. vJullie kunnen een voorstel verwachten in de volgende e news.

Nu delen zij de ervaring van afgelopen heidag.

Shari:

Uiteindelijk ging toch de muziek hard aan in de auto terug naar huis…
Thirza vroeg mij namelijk vooraf wat mijn verwachtingen waren voor deze heidag. Nadat ik had aangeven het erg prettig te vinden om in het echt met elkaar te kunnen spreken, in plaats van via Teams, sprak ik de verwachting uit dat ik veel zou horen en leren over de werkwijze van het bestuur, de inhoudelijke doelen voor komend jaar, de ambities en kansen voor ons als PSF’ers in een veranderend zorglandschap ... én dat ik nog niet wist of ik op de terugweg behoefte zou hebben aan een autorit in stilte of harde muziek...

Die harde muziek staat voor de hoeveelheid positieve energie die ik voelde na deze dag. Dat ik mee heb kunnen en mogen denken over belangrijke thema’s die ons PSF’ers raken (bijvoorbeeld het herschrijven van het beroepsprofiel), om na te gaan wat waardevol is voor nieuwe en ervaren leden/ collega PSF’ers , maar ook het werken wat taaiere materie als het concretiseren van doelen en bedenken hoeveel uren er geïnvesteerd moeten worden.

Na het mentale werk ‘mochten’ we ook even bewegen – waarbij er al snel een discussie startte of de horloges met stappentellers de activiteit wel zouden meten. Door middel van een boks clinic hebben we elkaar letterlijk persoonlijk leren kennen en onder andere de wijze waarop we omgaan met leiding nemen/volgen.

Mijn conclusie van deze dag: er is nog veel te doen, maar ook al zoveel gedaan door het eerdere en het huidige bestuur!

Daron:

Mijn naam is Daron Buenting, aspirant bestuurslid van de NFP. Op 30 september heb ik voor het eerst een kijkje in de keuken van de NFP gekregen, tijdens een heidag die plaatsvond in Bunnik. Een landelijke sfeer op de locatie was de basis voor een inspirerende heidag. Er zijn concrete actieplannen gemaakt voor het komende jaar, om in te spelen op de veranderingen binnen de zorg die ons de komende jaren te wachten staat. Werken aan actieplannen vergt een goede samenwerking. De teamrollen die je zelf graag aanneemt en waarin wij elkaar kunnen versterken werden duidelijk tijdens een fijne lichaamsgerichte bokssessie.

Er staat een goed basis fundament die gecreëerd is door het huidige bestuur, vanuit hier kan er verder gebouwd worden aan een toekomstbestendige behandeling van patiënten met ALK.