msg-klein-2.png
10 mei 2022

Terugblik symposium 2022 'ON THE MOVE!'

Op 7 april 2022 vond het MSG* symposium plaats, wat in het kader stond van onderzoek dat door het MSG Science Netwerk Fysiotherapie is ondersteund en waaraan leden van het MSG Science Netwerk Fysiotherapie hebben meegewerkt.

Het 5 jarig bestaan, en daarmee lustrum symposium, is afgetrapt door Richard Jaspers, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een inspirerende lezing over "De rol van het immuunsysteem en technologie bij bewegen en letsel, nieuwe inzichten".

Daarna hebben onderzoekers onder leiding van dr. Wendy Scholten-Peeters, dr. Igor Tak en prof. Annelies Pool-Goudzwaard, resultaten van onderzoeken gepresenteerd door onderzoekers/promovendi die door het MSG SNF zijn ondersteund. 

In een korte tijd werd een mooie update gegeven van veel recente wetenschappelijke onderzoeken. Hier wordt de zin van dit netwerk goed zichtbaar en tastbaar. De abstracts kun je bovenaan deze pagina downloaden. 

Mocht je zelf ook interesse hebben in wetenschap en een bijdrage willen leveren of op de hoogte blijven van de onderzoeken en leuke onderwerpen, neem dan een kijkje op de site.

* MSG Science Netwerk Fysiotherapie' is een landelijk samenwerkingsverband tussen de MSG-groep (NVMT, NVFS, NVOF en NFP), de Leerstoel Musculoskeletale Fysiotherapie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en fysiotherapeuten in het werkveld.