nfp-knip.jpg
14 december 2021

Wat vind jij dat er in ons beroepsprofiel moet komen te staan?

De eerste fase van herschrijven van het beroepsprofiel is van start gegaan. De komende weken gaan alle beroepsinhoudelijke verenigingen aan de slag met het uitzetten van taakanalyselijsten. Er wordt gevraagd een week lang bij te houden wat je doet en daarbij hoe vaak, hoe belangrijk en hoe moeilijk deze taak is. De input zal een basis vormen voor de schrijfgroep om aan de slag te gaan met de eerste hoofdstukken.

Vanuit de NFP zijn we per november van start gegaan met het herschrijven van ons beroepsprofiel. De kern van wat we doen, en daarmee dus ook wat we niet doen. Een uitdagend traject waar we een deskundige schrijfgroep voor bereid hebben gevonden. We willen dat dit product breed gedragen wordt en input vanuit de psychosomatisch fysiotherapeut in het werkveld is hierbij onmisbaar.

De eerste fase is het verzamelen van taakanalyse lijsten: een week lang hou je bij wat je precies doet, hoe vaak, hoe belangrijk en hoe moeilijk die activiteit is. Deze input vormt een goede basis voor de start van het herschrijven. Het beschrijft immers wat we daadwerkelijk in de praktijk doen.

We hebben minimaal 20-25 lijsten nodig. De lijst moet een week bijgehouden worden en de deadline ligt op half januari 2022. Wil jij meehelpen aan het verzamelen van deze gegevens? Dan kun je een mail sturen naar communicatie@kngf-nfp.nl, dan krijg je meer informatie en natuurlijk het format van de taakanalyselijst om in te werken.

Dit is de start van een mooi traject met een nog mooier eindproduct over 2 jaar: een heldere en passende beschrijving van ons vak waarmee we psychosomatische fysiotherapie beter op de kaart kunnen zetten binnen de gezondheidzorg in Nederland en in de wereld. Wil jij invloed hebben op hoe dit eindproduct eruit komt te zien? Grijp dan nu je kans om hier een bijdrage aan te leveren!