07 februari 2020

Psychosomatisch fysio- en oefentherapeuten gaan samenwerken

Op 31 januari jl hebben de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP) en de voorzitter van de Verenging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM, platform psychosomatische oefentherapie) een samenwerkingsovereenkomst getekend.

In het belang van hun leden

Beide beroepsverenigingen gaan in het belang van hun leden en het optimaliseren van de psychosomatische pati├źntenzorg de samenwerking aan op verschillende onderdelen. Hierbij valt te denken aan onderzoek, scholing en belangenbehartiging.

Van links naar rechts: Frans Koornberg (voorzitter VvOCM), Thirza Douglas (voorzitter NFP), Eveline Smeeten (voorzitter platfrom PSOT), Joost Boelens (vereningingsadviseur KNGF), Viola Zegers (directeur VvOCM)

Wetenschappelijke AdviesRaad

In het kader van deze samenwerking is ook een Wetenschappelijke AdviesRaad (WAR) geïnstalleerd. Deze raad zal de beide besturen van gevraagd en ongevraagd advies voorzien het terrein van onderbouwing van beide beroepen.

De WAR bestaat uit:

  • dr. T.C. (Tim) olde Hartman, huisarts-onderzoeker Radboudumc
  • Robert van der Noord, fysiotherapeut, MSc. Psychosomatiek, IASP/EFIC pijn fysiotherapeut
  • drs. M.S.H. (Margreet) Wortman, promovendus CORPUS studie Amsterdam UMC locatie VUmc; docent-onderzoeker HvA en psychosomatisch oefentherapeut
  • prof. dr. J.G.M. (Judith) Rosmalen, Professor of Psychosomatic Medicine at UMCG