‘Een verdieping in zingeving'

In het weekend van 12-13 april 2019 kun je je tijdens het NFP Congres begeven in ‘het huis met drie verdiepingen’. Er wordt op drie lagen ingegaan op zingeving in relatie tot de psychosomatisch fysiotherapeut.

'De verdiepingen'

Verdieping 1: Jouw zingeving als mens en als psychosomatisch fysiotherapeut.

Verdieping 2: Werken met het thema zingeving en zingevingsvragen van cliënten

Verdieping 3: Maatschappelijk belang en zin van psychosomatische fysiotherapie in de grotere context van de gezondheidszorg en zijn toekomst. 

'Onze leiders'

De sprekers van de plenaire lezingen leiden je door de verdiepingen van het fictieve huis:

Carlo Leget van de Universiteit van Humanistiek – is voorzitter leerstoel Zorgethiek, hoogleraar Zorgethiek en bijzonder hoogleraar palliatieve zorg. Hij is spreker tijdens de 1e lezing en zal ons prikkelen en warmdraaien als het gaat om het onderwerp zingeving in relatie tot ons werk als psychosomatisch fysiotherapeut, op alle 3 de verdiepingen.

 

Karin Seijdell van Zinlab - is theologe, geestelijk verzorger en zingevingsdeskundige en gaat het tijdens de 2e lezing in op werken met het thema zingeving bij patiënten en ook zingeving in je werk als psychosomatisch fysiotherapeut (verdieping 1 en 2).

Marja van Vliet van Institute of Positive Health - is voedings- en bewegingswetenschapper en heeft in de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Machteld Huber bij de ontwikkeling van Positieve Gezondheid. Tijdens de 3e lezing gaat zij in op werken met positieve gezondheid en zingeving, waarbij alle 3 de verdiepingen aan bod zullen komen.

 

'Het fundament'

De workshops zijn een rode draad van de rondleiding op de 1e en 2e verdieping in het fictieve huis van zingeving. Dit zijn de aangeboden workshops: 

  • Workshop Lichaamsbewustzijn – Hilde Aanen & Karin Timmerman
  • Workshop Zin in je leven – Jolanda Breur
  • Workshop Impliciete spiritualiteit – Yvonne Weeseman 
  • Workshop Hoe zinvol is mijn werk? – Karin Seijdell 
  • Workshop Game of Life – Francisca Flinterman 
  • Workshop Motiveren kun je leren! – Stijn van Merendonk 
  • Workshop Luisteren naar wat je níet wilt horen – Henk Timmerman

Trefwoorden: