NFP-Congres 2020; verbinden van lichaam en geest in alle levensfasen

In het weekend van 6 en 7 november 2020 kun je je tijdens het NFP Congres verdiepen in ‘De Levensboom’.

'De Levensboom'

In de voorbereidende fase hebben wij steeds gebruik gemaakt van de bovenstaande metafoor. Op deze wijze hebben we via workshops en lezingen invulling en aandacht willen geven aan diverse levensfasen.

De eerste dag van het congres geven we ruimte aan de start in het leven en de groei naar volwassenheid en de tweede dag laten we via lezingen en workshops diverse levensfasen de revue passeren.    

Een mensenleven verandert voortdurend. Verlangens, mogelijkheden, geluk perspectieven en tijdsbeleving moeten in iedere fase als het ware opnieuw worden uitgevonden. In iedere periode worstel je op een specifieke manier met de eindigheid en tegelijk oneindigheid van wat er mogelijk is. Iedere generatie heeft zo zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Maar met enig overleg is dat geen eenzaam avontuur. De levensboom vertegenwoordigt als het ware de levensfasen die we allemaal doorlopen.  

'Onze leiders'

De sprekers van de plenaire lezingen leggen het fundament voor een weergaloos leven:

Tessa Roseboom: is hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is medisch bioloog en gefascineerd door het concept dat factoren tijdens de vroege ontwikkeling de latere gezondheid beïnvloeden.

 


Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers: is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en was een van de oprichters van de post-HBO-opleiding Land van Rouw. Ze is gespecialiseerd in hechtingsproblemen en (traumatische) verliessituaties.

 

Lammert Kamphuis: is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven.

De workshops

In de workshops passeren diverse levensfasen de revue. Informatie over de workshops vind je hier (vrijdag) en hier (zaterdag).

  • Workshop Innerlijke Reis – Yvonne Weeseman
  • Workshop De taal van het kinderlichaam – Carla van Wensen
  • Workshop Jongeren met SOLK in de eerstelijnszorg, een uitdaging?– Evelien Swiers
  • Workshop Zelfgevoel van dertigers – Mark de Jonge
  • Workshop Werken en de overgang, leid dat maar eens in goede banen – Marja Beumer & Alette Mulder
  • Workshop Intimiteit en seks in de levensfasen – Nienke Dekkinga
  • Workshop Rouw en OLK beter verstaan door de traumadriehoek – Angelieke Stikkel
  • Plenaire lezing Provocatieve begeleiding; trek de ezel eens aan de staart – Adelka Vendl

Trefwoorden: